Kända digitaliseringar

Att vårt samhälle har blivit allt mer digitaliserat har knappast undgått någon. Till en början var det i regel banktjänster och diverse blanketter hos olika myndigheter som stod i fokus, men idag är det digitala utbudet betydligt mer utbrett.

Idag kan vi på digital väg utföra vardagssysslor elektroniskt i väldigt stor omfattning, något vi inte kunde tänka oss för 20 år sedan.

Uber

En av dessa tjänster är Uber. Det är en app som enkelt laddas ner till telefonen eller surfplattan och som fungerar som en taxi-tjänst. Användaren kan se vart skjutsen befinner sig, vem det är som kör och betalningen sker direkt i appen. Det här fungerar som ett traditionellt taxibolag i det stora hela, med undantag för flera praktiska fördelar.

Hotels.com

Om man skulle boka en resa under 90-talet så fick man pallra sig ner till en fysisk resebyrå och bläddra i kataloger för att bestämma sådant som destination, hotell och andra tillval. Numer finns det istället flera olika samlingssajter som har sammanfattat all information och som låter användaren boka och betala resan och övriga kostnader direkt på nätet. Hotels.com är en av dessa sidor som är helt online-baserat och som förser användaren med både paketpriser, rabatter och mycket annat.

Foodora

Foodora är ännu ett exempel på att våra dagliga sysslor har digitaliserats. Även detta är en app som gavs ut under 2014 och som erbjuder sina användare hemleverans av mat. Via appen får man en tydlig överblick över sina olika alternativ. När man väl har genomfört sin beställning och betalat så kan man följa leveransen i realtid. I regel är det cykelbud som gäller, men även transport med bil är aktuellt på många ställen.

Våra digitala alternativ blir allt fler och fler samtidigt som dessa alternativ ständigt utvecklas och förbättras för att fungera så problemfritt som möjligt. Den digitala framtiden ser ljus ut, och det ska bli spännande att se vilka alternativ vi kommer att erbjudas framöver.